Üye Girişi

ESNAF KANUNU ESNAF KANUNU

TESK TESK

KEFAALET KOOPERATİFLERİ KEFAALET KOOPERATİFLERİ

BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU İLE İLGİLİ BAKANLAR KURULU KARARNAMESİ ÇIKTI.
Belediye gelirleri ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararnamesi çıktı.Kararnamede yeni vergi ve harçların oranları değişmiştir.
TESK VE TÜRK TELEKOM ARASINDA İŞBİRİLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Türkiye’nin mevcut en gelişmiş ve en büyük iletişim ağına sahip olan Türk Telekom Grubu ile aramızda sürdürülen olumlu ve verimli çalışmalar sonucunda “Esnafa Özel Tarife” hayata geçirilmiştir.
SAYIN ÜYELERİMİZ : SGDP PRİMİ BORCU OLANLARA YAPILANDIRMA SON GÜN 31 MAYIS
SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 6385 nolu Kanun 10/1/2013 tarihinde kabul edilip 19 Ocak 2013 CUMARTESİ tarih 28533 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. K
Türkiye Halk Bankası´ndan esnaf ve sanatkara indirimli kredi
İSTESOB OKULU TEMELİ ATILDI
İstanbul’un ilk İŞLETMELER ÜSTÜ EĞİTİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ İkitelli’de İSTESOB tarafından kuruluyor. Teknik eleman yetiştirecek olan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İSTESOB’un yaptıracağı okulun temelini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün attı. Bakan Ergün, temel atma töreninde, sanayide çağın gereği olan teknoloji eğitimin önemine dikkat çekti.
DOLANDIRICILAR ESNAFA MUSALLAT OLDU   ESNAFIMIZ DOLANDIRICILARA ALDANMASIN
Dolandırıcılar şimdi de esnafa musallat oldu. Ellerinde antetli, logolu kağıtlarla esnafa giden dolandırıcılar, kendilerini oda temsilcisi gibi gösterip yanlarındaki makbuz koçanlarıyla esnaftan aidat toplamaya başladılar. İstanbul’da çeşitli semtlerde esnafı dolaşan dolandırıcılar, ellerinde İTO ve TESK logolu yazılı metinlerde adres güncellemesi yaptıklarını bildirmektedir. Bu arada aidat borçları bulunduğunu, gelmişken makbuz karşılığında tahsil edeceklerini belirten dolandırıcılar, ödeyenlerden aldıkları paralarla ortadan kaybolmaktalar. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, esnafa çağrıda bulunarak dolandırıcılara karşı dikkatli olunmasını istedi. Piyasalarda her türlü sahte evrakın kol gezdiğini belirten Faik Yılmaz; “Zaten sıkıntı içinde olan esnafımıza şimdi de dolandırıcılar musallat oluyor. Maalesef çantalarında sahte evrakla dolaşıp aidat tahsilatı yapan ya da benzer yollarla para toplayan dolandırıcılar piyasada cirit atıyor. Böyle kişiler geldiğinde esnafımız hangi odaya üye ise o odayı arayıp sorsunlar. Hatta bazı kişiler üzerinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) logosu bulunan yazılı metinleri getirip,’ Bunu dükkanınıza asın denetçi gelirse bunu gösterirseniz sorun yaşamazsınız” diyorlar. Bunlar tamamen aldatmaca ve inandırıcılık sağlayarak para toplama yöntemidir. Esnafımız dolandırıcılara karşı uyanık olsun” dedi. Esnafa götürülen antetli ve logolu yazılı metnin son bölümünde şu ifadeler yer aldı: “Ticaret odalarımızın yapmış olduğu ADRES ve BİLGİ GÜNCELLENMESİ doğrultusunda yapılan bir çalışmadır. Bu belge işyerlerine dair yapılacak olan kontrollerde göstererek güncelleme ve yenileme işlemini yaptığınızı göstermektedir.” Bu yazının altında da kabaca ONAYLANDI damgası yer almakta.
YILIN ESNAF SANATÇILARINA BERAT TAKDİMİ
Yapılan ankette esnafın büyük çoğunluğu, pastacı sami rolündeki Berat Yenilmez’i ve plakçı Ergun rolündeki Serhat Kılıç’ı Yılın Esnaf Sanatçısı seçti.
2013 YILI AIDAT ODEMELERI HAKKINDA
2013 YILI AIDAT ODEMESINI NEREYE YAPABILIRIM ? HALKBANKASI ÇAPA ŞUBESİ - ŞUBE KODU 859 HESAP NUMARASI : 16000006 HESAP İSMİ : İSTANBUL VİDEO PLAK KASET CD İLETİŞİM ODASI İBAN NO: TR 340001200985900016000006 PTT ŞUBESİ : KOCAMUSTAFAPAŞA ŞUBESİ HESAP NO: 5117459
ESNAF KREDİLERİ HAKKINDA
KREDİ KEFAALET KOOPERATİFLERİNDEN VERİLEN KREDİLERİN FAİZLERİ %6 YA İNDİRİLMİŞ OLUP KREDİ ÜST LİMİTİ 100.000 TL YE ÇIKARILMIŞTIR.
Sayfa 3 / 3 21-30 arası / 30 kayıt

Sayfa Üretim süresi :0,1016